Læger

Som læge spiller du en vigtig rolle i kvinder med endometrioses liv. Du er en af vores vigtigste samarbejdspartnere, og vi har brug for din faglige ekspertise og hjælp. Du kan hjælpe os med råd og vejledning, behandlingsmetoder, smertedækning og henvisning til bl.a. højtspecialiseret afdeling og gynobs fysioterapi.

 

Du kan møde patienter, som har læst denne vejledning, som vi har udarbejdet i samarbejde med endometriosespecialister fra Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital. 

Kort om endometriose

Endometriose er en smertefuld og kronisk sygdom, der påvirker 10% af alle kvinder og piger. Tilstanden opstår, når væv, der ligner livmoderslimhinden, findes udenfor livmoderen.

Endometriosevævet vokser samtidig med livmoderslimhinden, men i modsætning til menstruationsblod kan blødninger fra endometriose ikke komme ud. Det kan give en betændelseslignende tilstand og underlivssmerter både under og mellem menstruationer.

Endometriose kan give kroniske smerter og nedsat fertilitet, hvis ikke det behandles.

Overlægen på Århus Universitetshospital fortæller om endometriose

Endofonen: Telefonrådgivning til fagfolk, der ønsker sparring om endometriose

Fagfolk (fx speciallæger på andre hospitaler, praktiserende læger og speciallæger), der har behov for sparring om endometriose, har nu mulighed for at få vejledning hos ENDOFONEN.

Telefonrådgivningen varetages af overlæge Dorthe Hartwell og hendes kolleger i Endometrioseteamet i Gynækologisk Klinik på Rigshospitalet. Hensigten med den telefoniske rådgivning er, at det skal sikre patienterne hurtigere og bedre hjælp mod endometriose.

ENDOFONEN

Telefon: 35 45 04 57

Åbningstider: Alle hverdage fra 9-14
Endofonen besvarer alle henvendelser fra fagfolk om endometriose.

Hvad betyder det for patienten at få stillet diagnosen?

“For nogle kan det være en stor lettelse at få stillet diagnosen, mens det for andre kan give anledning til en stor usikkerhed omkring fremtiden.”

Henvis til os, når der er brug for yderligere støtte

Møder du en kvinde med endometriose, som har brug for yderligere støtte eller at tale med ligesindede, så henvis til os. Hos Endometriose Fællesskabet har vi et online-forum i form af en lukket gruppe på Facebook. Derudover har vi gode råd tilgængeligt for alle.

Læs om endometriose i lægehåndbogen

Få nyhederne fra Endometriose Fællesskabet først

Skriv dig op til Endometriose Fællesskabets nyhedsbrev og få de seneste nyheder og information om aktiviteter direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer én gang månedligt.