Endometriose Foreningens podcast kanal

Afsnit 1 til 8: Tarm i balance – en podcast, der udfolder og afprøver low FODMAP diæten som lindring af irritabel tyktarm. Podcasten er tilrettelagt og produceret af Cecilie Pødenphandt Kristensen. Læs mere

Bag om “Bloody Hell” – en samtale podcast af Louise Dreisig Podcasten er tilrettelagt og produceret af Louise Dreisig. Læs mere.

 

Musikken, i Endometriose Foreningens podcast, er designet og produceret af Rasmus Schwenger


Tarm i balance

Følg Cecilie, der har endometriose og irritabel tyktarm, når hun i samarbejde med klinisk diætist Mia Schomacker forsøger at få styr på det kaos, der foregår i hendes tarme. Mia har som klinisk diætist og kandidat i sundhedsvidenskab specialiseret sig i endometriose og mave-tarmproblemer. Forskning har vist, at low FODMAP diæten kan afhjælpe symptomerne ved irritabel tyktarm hos 3 ud 4 personer med irritabel tyktarm. Forskning viser også, at op imod 70% af kvinderne med endometriose også lider af irritabel tyktarm, og at diæten dermed kan hjælpe kvinder med endometriose med at få mere ro og balance i mave og tarm. Tanken med denne podcast er, at du, der selv døjer med en urolig mave og tarm, kan få inspiration og vejledning til at kaste dig ud i diæten.


Bag om “Bloody Hell”

Hvorfor er en bog om endometriose egentlig vigtig? Det er der simpelthen så mange gode grunde til, at jeg umuligt vil kunne liste dem alle op. Men der ligger mange tanker og mange overvejelser bag min bog ‘Bloody Hell’. Dem vil jeg gerne fortælle jer alle om, så derfor inviterede jeg min gode ven og mange-årige makker på Liga på P3, Jesper Holm, med i podcast-studiet, så vi sammen kunne få alle pointerne frem. Og måske endda begge lære noget undervejs.