Kan en graviditet skade min sag?

SPØRGSMÅL:

Hej Kathrine.

Jeg står med visitation til fleksjob, men er desværre ledig da jeg blev fyret fra mit at arbejde pga. jeg ikke kan holde til mere end 9-12 timer om ugen. Kommunen synes der skal søges førtidspension, så jeg afventer videre forløb i dette.

Vil evt. en graviditet på nuværende tidspunkt skade sagen for mig ved kommunen eller hvordan ser man på det?

SVAR:

Hej:-)

Hvorvidt en graviditet kan være til skade for ansøgning om førtidspension, kommer jo an på den konkrete sag.

Umiddelbart vil jeg jo mene at en eventuel graviditet ikke nødvendigvis skader sagsforløbet, men det kommer jo an på forskellige ting. Skal kommunen have dig til flere lægeundersøgelser, afprøvningsforløb ol. kan det jo skabe pauser i ansøgningen/ sagsbehandlingen, en eventuel graviditet kan også give symptomer der forværrer/ forbedrer allerede eksisterende helbredsproblemer.

Er det blot en formsag baseret på de foreliggende oplysninger, kan man ofte benytte dit tidligere arbejdsforhold som en arbejdsprøvning og så burde det højst tage 3 mdr. før du indstilles til førtidspension.

Jeg vil anbefale dig at kontakte din sagsbehandler og spørge om de dels mangler flere oplysninger eller andre ting du skal medvirke til, dels om de forventer at kunne færdigbehandle sagen indenfor lovens 3 mdr. sagsbehandlingstid i denne type sager.

Du ønskes held og lykke med såvel din sag, som de forestående graviditetsplaner.

Med venlig hilsen

Katrine Porsmose

Socialrådgiver


Fandt du ikke den information du søgte?