Bestyrelsen

Bestyrelsen pr. 5. oktober 2019

Ud over bestyrelsen trækker Endometriose Foreningen hver eneste dag på en række medlemmer til målrettede arbejdsopgaver. Det drejer sig eksempelvis om infomailen, mails med spørgsmål om endometriose, fundraising og andre projektopgaver. Har du lyst til at hjælpe, så ring eller skriv.

Bestyrelsen

Anne Hovmøller
Formand og kontakt til pressen
anne@endo.dk
Telefon: 21724300

Læs mere om Anne Hovmøller

Jeg blev valgt til bestyrelsen i 2007, og har siden 2008 været Formand for foreningen.

Jeg fik konstateret endometriose i 1998, og har efterfølende levet med alle de ting, der følger med diagnosen. For mig har det at blive gravid været en stor udfordring, som jeg har brugt mange kræfter og tid på, og hvor frustrationerne har været mange. Jeg har derfor stor viden om fertilitet og endometriose.

Jeg arbejder til daglig med økonomi, og jeg er i dag mor til to drenge. Ligeledes har jeg mange operationer bag mig, men ellers har jeg lært at takle en hverdag, hvor sygdommen er blevet en faktor, som jeg lever med på bedste måde. Jeg er uddannet MINDJUICE Coach, og har haft god erfaring med at bruge min erfaring som Coach på piger med endometriose.

Arbejdet i foreningen er spændende for mig. Det udfordrer mig, det frustrerer mig, det glæder mig, og det fylder mig i den grad med stolthed.
At snakke med piger med endometriose, der har spørgsmål og problemer, hvor man kan være med til at hjælpe, giver en glæde, der tager noget af min egen træthed. At få PR-folk eller journalister til at synes, at vi kæmper en vigtig kamp, får mig til at glemme mine egne smerter. Jeg har en fantastisk bestyrelse bag mig, og endnu flere i periferien, som også er en del af foreningsarbejdet. Vi har et samarbejde, som jeg nyder meget.

Udover formandsposten varetager jeg også en del af foreningens økonomi og administration. Denne arbejdsopgave giver mig en god helhedsforståelse og meget stort indblik i alt, hvad der sker i foreningen og blandt medlemmer. Denne viden er vigtig, når jeg skal træffe beslutninger og få nye ideer. Føler jeg på den måde er meget tæt på jer medlemmer.

Jeg bruger rigtig mange frivillige timer hver uge på dette frivillige arbejde, men jeg får så meget igen, at jeg slet ikke kunne forestille mig noget andet lige nu. Jeg kan kun opfordre andre til at spørge sig selv, om de ikke kunne få lyst til at bruge noget af deres frustration over at have fået en rigtig træls kronisk sygdom, på at hjælpe andre, på den måde får man det faktisk lidt bedre selv – tror du mig ikke så prøv det!!

Bestyrelsen

Julie Sjølin Kiil
Næstformand
julie@endo.dk

Læs mere om Julie Sjølin Kiil

Jeg har været medlem af Endometriose Foreningen siden 2010, hvor jeg hurtigt blev aktiv i bestyrelsen, og i oktober samme år blev jeg officielt valgt ind i Bestyrelsen.

Jeg fik konstateret sygdommen i 2009 og stod med en masse spørgsmål, som jeg ikke vidste, hvor jeg kunne få besvaret. Heldigvis fandt jeg frem til
Endometriose Foreningen og fandt ud af, at jeg ikke var alene med mine udfordringer.

Jeg valgte at blive frivillig i foreningen, da jeg føler, at jeg har overskuddet til at hjælpe andre og gerne vil gøre mit til at gøre livet lettere for kvinder og piger med endometriose. Det er lærerigt og spændende arbejde, og jeg er glad for at kunne yde en indsats.

Jeg er uddannet cand.mag. i engelsk fra Københavns Universitet. Jeg er hjemmegående og bor i Virum med min mand og tre børn.

Bestyrelsen

Anne-Mette Rerup
Kasserer
annemette@endo.dk
Telefon: 21661023

Læs mere om Anne-Mette Rerup

Jeg har siddet i bestyrelsen siden 2008, men fik inden da mulighed for at snuse til bestyrelsesarbejdet som hjælper på div. ad hoc opgaver.

Jeg er bosiddende i Billund på foreningens adresse. Efter i mange år at være beskæftiget med regnskab og administration, blev jeg visiteret til flexjob. I dag er jeg førtidspensionist som følge af min sygdom. Jeg bor alene med min hund og er formand i min andelsboligforening.

Jeg har haft endometriose siden starten af 90’erne, hvor mit sygdomsforløb efterfølgende har været langvarigt og kompleks. Det er vigtigt for mig at have fokus på at livet ikke stopper fordi man mister erhvervsevnen i en ung alder, men at der i stedet fokuseres på andre kvaliteter i livet.
Motion og et positivt livssyn er mit nye job, mens det frivillige arbejde giver mig relationer og glæden ved at hjælpe andre overskygger ofte trætheden og smerterne. Det kan anbefales også selvom man kun har begrænsede ressourcer.
Skriver du til på administrations mailen eller ringer på mobil nr. 21 66 10 23 er det mig som sidder i den anden ende.
Jeg hjælper til med de administrative opgaver og som kasser er jeg ofte også med på diverse møder. Skulle energien række til mere, hjælper jeg på ad hoc opgaver.

Bestyrelsen

Axel Forman
Bestyrelsesmedlem
administration@endo.dk

Læs mere om Axel Forman

Axel er professor og overlæge ved Aarhus Universitetshospital. Han er faglig leder af endometrioseklinikken, som er Skandinaviens største højt specialiserede endometriosecenter. Han er dansk repræsentant for World Endometriosis Society og har et stort internationalt netværk indenfor området. Han medvirkede ved Endometriose Foreningens start og sidder i bestyrelsen som lægefaglig repræsentant. Han er medforfatter på foreningens bog ”Et godt liv med endometriose”, og har i øvrigt skrevet en række faglige artikler i internationale tidsskrifter om sygdommen. Axels kliniske udviklingsfunktion har fokus på nye behandlingsmetoder og på smertepatienter, der ikke er hjulpet ved gængse behandlingsformer.

Axel er ikke i stand til at besvare individuelle spørgsmål hverken via e-mail eller post

Bestyrelsen

Ulrik Kurzweg
Bestyrelsesmedlem
ulrik@endo.dk

Læs mere om Ulrik Kurzweg

Mit navn er Ulrik, og jeg er 39 år. Jeg har de sidste fem år boet sammen med en kvinde med endometriose. Jeg har deltaget i de sidste fem årsmøder og synes, at bestyrelsen gør et stort arbejde for piger med endo. Det er dog stadig frustrerende at høre piger og kvinder fortælle om deres kamp om at blive taget alvorligt i sundhedsvæsnet. Jeg vil gerne gøre en indsats for, at unge piger, så vel som drenge, skal vide, hvad endometriose er. Jeg tror ikke på, at en endokur er lige om hjørnet, men jeg håber, at vi sammen kan kæmpe for udbredelse af kendskabet til sygdommen. Jeg har en mandegruppe på facebook der ”hedder min partner har endo” og til sidste årsmøde holdt jeg en workshop, hvor vi mænd frit kunne dele erfaringer og meninger. Min oplevelse var, at de mænd, der var med, fik meget ud af at tale med andre i samme situation. Derfor vil jeg indbyde alle mænd i min gruppe.