En støttegruppeleder fortæller…

At være frivillig som støttegruppeleder er en super dejlig og givende tjans.

Som støttegruppeleder fungerer vi som tovholder for endo-grupper rundt omkring i Danmark.
Vi sørger for at finde datoer til møderne, og vi lægger ofte hus til selv. Vi giver kaffe og te hver gang, og ellers tager vi noget frugt og grønt med på skift i grupperne.

Som støttegruppeleder lægger vi stor vægt på, at vi har så afslappet og trygge rammer som muligt. Og at der i gruppen er 100% fortrolighed.
Antallet i vores gruppe er forskelligt, men der kan godt blive plads til et par stykker mere. Vi mødes ca. to til fem gange om året, men det er forskelligt fra gruppe til gruppe.

Egentlig ser vi os ikke som “ledere” af grupperne, men mere som medlemmer af et fantastisk fællesskab. Det er et super forum, hvor der er meget stor forståelse for hinandens udfordringer.
Her er plads til positive og negative oplevelser om livet med endometriose.
Det er fantastisk at være i en gruppe med andre endometriosekvinder, selvom vi står vidt forskellige steder i vores liv, men trods det oplever vi gentagende gange, at vi alligevel står med mange af de samme oplevelser og følelser, når det kommer til livet med endometriose, uanset om vi er let eller hårdt ramt af endometriosens kløer.

I vores grupper udveksler vi gode råd og ideer til et godt liv med endometriose. Det kan være opskrifter, ideer til endometriosevenlig motion, hvordan vi takler trætheden bedre, gode råd eller snak om, hvordan vi takler udfordringerne i parforholdet og meget meget mere.
Når vi har taget hul på et svært emne, så fører det ofte til stor lettelse og grin, da vi gentagne gange oplever, at det er noget, vi alle har eller har haft ind på livet. Og at vi ikke er alene 🙂

Som støttegruppeleder er der altid mulighed for råd og sparring med de øvrige endo-gruppeledere, da vi har en lukket Facebook-gruppe, som vi kan bruge, hvis behovet skulle opstå. Samtidig har vi mulighed for “direkte” kontakt til forenings bestyrelse igennem vores koordinator Anne.

Hvis der er nogen derude, som har lyst til at starte sin egen gruppe, så vil jeg bare sige “kom igang”. Det kræver ikke det store overskud eller rammer. Det kræver lysten til at mødes med andre ligesindede og ikke andet. I opstartsfasen får man hjælp af foreningen og god støtte fra Anne til at komme godt igang.