Støttegrupper

OBS: DER ER I ØJEBLIKKET IKKE NOGEN STØTTEGRUPPER PÅ GRUND AF MANGLENDE TILSLUTNING.

Online støttegrupper

Fra efteråret 2020 starter Endometriose Foreningen et nyt koncept op, hvor medlemmer af foreningen kan deltage i en online støttegruppe. Tidligere har foreningen haft fysiske grupper, men vi ved, at det kan være svært at finde tid og overskud til at mødes fysisk, når man kæmper med sygdom. Desuden vil vi gerne imødekomme ønsket om at give flest mulige medlemmer mulighed for at deltage.

Dette kan en støttegruppe hjælpe dig med

En støttegruppe er ikke det samme som en terapi- eller behandlingsgruppe, men et fællesskab, hvor du sammen med andre kan håndtere og bearbejde de aspekter, der opstår, når du lever med en kronisk sygdom som endometriose/adenomyose.

Du har sandsynligvis, ligesom rigtig mange andre kvinder, oplevet, hvor svært og tabubelagt det kan være at tale om at have en underlivssygdom som endometriose eller adenomyose. For mange kan det være utroligt svært at tale om og dele med andre i ens omgangskreds, fordi de ikke kan sætte sig ind i, hvordan det er at leve med en kronisk sygdom, hvor symptomer som underlivssmerter, træthed, mave-tarmproblemer og infertilitet kan være en del af hverdagen.

Derfor kan en støttegruppe hjælpe dig med at:

  • Blive en del af et fællesskab med ligesindede
  • Høre om andres liv og historie og kunne dele din
  • At tale om alle de ting din normale omgangskreds ikke forstår – uden at skulle uddybe
  • Udveksle gode råd og erfaringer
  • Hjælpe og støtte hinanden
  • Bryde usikkerhed, ensomhed og opnå en indbyrdes forståelse

Det at være en del af en gruppe betyder, at der er nogen, der både hører og forstår din situation. Via fællesskabet bliver det lettere at få sat ord på dine tanker og følelser samt få støtte og opbakning til at kunne komme videre.

Tilmeld dig en gruppe

En gruppe består af 10 medlemmer. Der vil løbende blive oprettet grupper efterhånden, som efterspørgslen opstår. Der findes to hovedgrupper, man kan skrive sig op til:

Endometriose i hverdagen
Denne gruppe fokuserer på emner som: Forhold, smerter, studie, job, karriere, menstruation, kost, motion, mindfulness, ung med endo, mor og datter, kommunikation med bekendte og pårørende.

Endometriose og behandling
Denne gruppe fokuserer på emner som: Behandling både i ind- og udland, smerter, smertebehandling, behandlingsforløb, metoder, hospitalssystemet, opfølgningsforløb, barnløshed, læger, gynækologer, generelle ting efter behandlingsforløb.

Der har været et stort ønske om oprettelse af grupper for:

  • Unge piger (op til 25 år).
  • Velfungerende familieliv, hvor sygdommen ikke nødvendigvis fylder så meget.

Der mangler kun nogle få deltagere for at ovennævnte to grupper kan oprettes, så har du et ønske/interesse om at deltage, så kontakt os endelig.

Vi hører også gerne fra alle jer, der gerne vil hjælpe og støtte andre, der har det svært. I kan gøre en kæmpe forskel for andre ved at dele ud af jeres erfaringer i en af grupperne.

Har du spørgsmål til grupperne, skal du skrive en e-mail til stoette@endo.dk. Er du medlem af Endometriose Foreningen, kan Sandra Pico desuden kontaktes på Facebook via siden ”Endometriose Foreningen Støttegrupper.

Notér gerne, hvilken gruppe du er interesseret i, hvor svære dine symptomer er, og hvilke tidspunkter du vil kunne mødes online med din gruppe. OBS! Jo mere fleksibel du er i forhold til mødetidspunkter, des større er muligheden for, at du kommer med i en gruppe hurtigt.

Har du lyst til at være Endo-gruppeleder, så kontakt Endo-gruppekoordinator Sandra Pico på stoette@endo.dk

Læs en Støttegruppeleders oplevelser her…..