Rejseforsikring

Har du fået diagnosen endometriose, og skal du rejse til udlandet? Hvis ja, så skal du være opmærksom på, at man som kronisk syg skal være ekstra opmærksom på, om ens rejseforsikring dækker.

Hvis man har en kronisk sygdom, er det vigtigt inden rejsen at finde ud af, om forsikringen dækker, eller om man evt. skal have et bindende forhåndstilsagn fra forsikringsselskabet. Dette skal gøres, hver gang man skal rejse til udlandet. Uden et forhåndstilsagn kan du ikke være sikker på, at forsikringsselskabet vil dække evt. hospitalsbehandling og hjemtransport mv.

De fleste forsikringsselskaber har på deres hjemmeside en side, hvor man tager en lille test på 3-5 spørgsmål, hvorefter man til slut får besked om, om man blot kan rejse, eller om der skal indhentes yderligere oplysninger inden afrejse med henblik på at få et forhåndstilsagn.

Rejser du inden for EU, skal du huske at have EU’s blå sygesikringskort med. Kortet er gratis og kan bestilles på www.borger.dk eller på dit lokale borgerservicecenter.