Smertestillende

Hvilke typer af smertestillende?

Der er mange forskellige smertestillende præparater, som man kan få i håndkøb, bl.a. Magnyl, Albyl og Aspirin (som alle er baseret på acetylsalicylsyre), samt Idotyl, Treo, og Kodimagnyl (som også indeholder hhv. koffein og kodein). Pamol og Panodil er baseret på paracetamol, som primært er febernedsættende, og derfor ikke så effektive i endometriose sammenhæng.

Prostaglandinhæmmende præparater, som er baseret på ibuprofen, er bl.a. Ipren, Ibumetin, Ibureumin, Nurofen, og Apain. De hører ind under gruppen af NSAIDs (non-steroidal anti-inflammatory drugs), også kendt som “gigtmedicin”. De lave doser kan man få i håndkøb, men stærkere doser skal man have på recept, ligesom de andre NSAID-præparater, såsom Voltaren, Diclon, og Difenet (som alle er baseret på diclofenac) og Naprosyn, Naproxen, Bonyl, Daprox, Alpoxen og Miranax (som er baseret på naproxen).

I enkeltstående tilfælde kan det være nødvendigt med stærkere typer smertestillende.
Hvis ikke den smertestillende medicin virker, eller hvis du har for mange bivirkninger, bør du tale med din læge om andre behandlingstilbud.