Hovedtaler Årsmøde 2017

Samarbejd med din hjerne
Når man bliver diagnosticeret med en sygdom, er der en masse forskellige psykologiske følgevirkninger. Og det kræver som regel også, at man skal lægge sin livsstil om og ændre sine vaner. Og det er svært. Meget svært. ”Tag dig sammen”, ”Se på det positive”. Alle den slags velmenende råd hjælper langt fra. Ofte kan de endda få en til at føle sig dårligere tilpas. ”Hvorfor er jeg ikke bedre til at passe på mig selv?” tænker mange.
Den nyeste hjerneforskning fortæller noget om, hvorfor det er så svært at ændre sine vaner, og alene bevidstheden om, hvorfor det er så svært – og hvad man kan prøve at gøre i stedet for, kan for mange have en lindrende effekt. Om ikke fysisk, så dog følelsesmæssigt.
Henrik Hjorth fortæller om resultater fra den seneste hjerneforskning på en måde, så alle kan være med, og forklarer noget om, hvad der skal til for rent faktisk at kunne tage bedre vare på sig selv og sine symptomer. Og som pårørende eller behandler kan det også være godt at vide noget om, hvad der i virkeligheden kan hjælpe én, der kæmper med en smertefuld sygdom.

Henrik Hjorth er uddannet psykolog og arbejder som konsulent og coach. Han har en lang karriere inden for det private erhvervsliv, herunder ti år som leder af Novo Nordisks globale lederudviklingsafdeling. Hans hovedinteresse er, hvordan hjernen påvirker vores mulighed for personlig udvikling.