Endo-grupper

Online støttegrupper

I Endometriose Foreningen tilbyder vi nu, at vores medlemmer kan deltage i online støttegrupper. En støttegruppe er ikke det samme som en terapigruppe/behandlingsgruppe, men det er et fællesskab, hvor du sammen med andre kan håndtere og bearbejde alt det, der involverer at leve med endometriose. Da vores medlemmer bor meget spredt, og alle skal kunne have samme mulighed for at kunne deltage, bliver støttegrupperne nu oprettet som online grupper i stedet for at skulle finde tid og sted til fysiske møder.

Dette kan en støttegruppe hjælpe dig med

Måske oplever du, ligesom rigtig mange andre kvinder, at det er svært og tabubelagt at snakke om at have en underlivssygdom som endometriose eller adenomyose. For mange kan det være utrolig svært at snakke med andre i ens omgangskreds, fordi de ikke kan sætte sig ind i, hvordan det er at leve med en kronisk sygdom, hvor symptomer som underlivssmerter, træthed, mave-tarmproblemer og infertilitet kan være en del af hverdagen.

Derfor kan en støttegruppe hjælpe dig med at:

• Blive en del af et fællesskab med ligesindede
  • Høre om andres liv og historie og kunne dele din
  • Kunne tale om alle de ting din normale omgangskreds ikke forstår
  • Udveksle gode råd og erfaringer
  • Hjælpe og støtte hinanden
  • Bryde usikkerhed, ensomhed og opnå en indbyrdes forståelse

Det at være en del af en gruppe betyder, at der er nogen, der rigtig hører dig og forstår din situation. Det bliver altså nemmere at få sat ord på tanker og få støtte og opbakning til at kunne komme videre.

Skriv dig op til en gruppe i dag

Grupperne kommer til at bestå af 6-8 medlemmer og bliver oprettet efterhånden, som der er tilmeldinger nok. Så sørg derfor endelig for at skrive dig op hurtigst muligt, så du kan komme med i den først mulige gruppe. Der findes to hovedgrupper, man kan skrive sig op til:

1. Endometriose i hverdagen
    • I denne gruppe fokuseres der på emner som: Forhold, smerter, studie, job, karriere, menstruation, kost, motion, mindfulness, ung med endo, mor og datter, kommunikation med bekendte og pårørende
  2. Endometriosebehandling
    • I denne gruppe fokuseres der på emner som: Behandling både i ind- og udland, smerter, smertebehandling, behandlingsforløb, metoder, hospitalssystemet, opfølgningsforløb, barnløshed, læger, gynækologer, generelle ting efter behandlingsforløb

Der har desuden været efterspørgsel på oprettelse af grupper for unge piger (op til 25 år) og på grupper for kvinder, der har endometriose, men som hellere vil deltage i en gruppe, hvor familieliv er det primære, og sygdommen ikke nødvendigvis fylder så meget i gruppen. Dette arbejder vi stadig på at kunne oprette grupper til, så skriv endelig, hvis en af disse har interesse.

Synes du, det er svært at finde ud af, hvor du egentlig hører til, men vil du stadig rigtig gerne med i en gruppe? Så skriv endelig! Så finder vi ud af det sammen. Vi hører også gerne fra alle jer, der egentlig har det godt nu eller er et godt sted lige nu, men som gerne vil med for at støtte andre, der har det svært og gerne vil dele ud af jeres erfaringer.

For tilmelding skal du skrive en e-mail til sandra@endo.dk. Er du medlem af Endometriose Foreningen kan Sandra Pico desuden kontaktes på Facebook gennem gruppen ”Endometriose DK – Endometriose Foreningen”.

Notér gerne, hvilken gruppe du er interesseret i, hvor svære dine symptomer er, og hvilke tidspunkter du vil kunne mødes online med din gruppe. OBS! Jo mere fleksibel du er i forhold til mødetidspunkter des større er muligheden for, at du kommer med i en gruppe hurtigt.

Har du lyst til at være Endo-gruppeleder, så kontakt Endo-gruppekoordinator Sandra Pico på sandra@endo.dk

Læs en Endo-Gruppeleders oplevelser her…..