Bestyrelsen

Bestyrelsen pr. oktober 2016

Ud over bestyrelsen trækker Endometriose Foreningen hver eneste dag på en række medlemmer til målrettede arbejdsopgaver. Det drejer sig eksempelvis om koordineringen af de mange aktiviteter i støttegrupperne, pasning af rådgivningstelefonen og mails med spørgsmål om endometriose. Har du lyst til at hjælpe så ring eller skriv.

Bestyrelsen

Anne Hovmøller
Formand og kontakt til pressen
anne@endo.dk
Telefon: 40278682

Læs mere om Anne Hovmøller

Jeg blev valgt til bestyrelsen i 2007, og har siden 2008 været Formand for foreningen.

Jeg fik konstateret Endometriose i 1998, og har efterfølende levet med alle de ting der følger med diagnosen. For mig har det at blive gravid været en stor udfordring, som jeg har brugt mange kræfter og tid på, og hvor frustrationerne har været mange. Jeg har derfor stor viden om fertilitet og Endometriose.

Jeg arbejder til daglig med økonomi, og jeg er i dag mor til 2 drenge. Ligeledes har jeg mange operationer bag mig, men ellers har jeg lært at takle en hverdag, hvor sygdommen er blevet en faktor som jeg lever med på bedste måde. Jeg er uddannet MINDJUICE Coach, og har haft god erfaring med at bruge min erfaring som Coach på piger med Endometriose.

Arbejdet i foreningen er spændende for mig. Det udfordrer mig, det frustrere mig, det glæder mig, og det fylder mig i den grad med stolthed.
At snakke med piger med Endometriose der har spørgsmål og problemer, hvor man kan være med til at hjælpe, giver en glæde der tager noget af min egen træthed. At få PR-folk eller journalister til at syntes at vi kæmper en vigtig kamp, får mig til at glemme mine egne smerter. Jeg har en fantastisk bestyrelse bag mig, og endnu flere i periferien som også er en del af foreningsarbejdet. Vi har et samarbejde som jeg nyder meget.

Udover Formandsposten varetager jeg også en del af foreningens økonomi og administration. Denne arbejdsopgave giver mig en god helhedsforståelse og meget stort indblik i alt hvad der sker i foreningen og blandt medlemmer. Denne viden er vigtig når jeg skal træffe beslutninger og få nye ideer. Føler jeg på den måde er meget tæt på Jer medlemmer.

Jeg bruger rigtig mange frivillige timer hver uge på dette frivillige arbejde, men jeg får så meget igen, at jeg slet ikke kunne forestille mig noget andet lige nu. Jeg kan kun opfordre andre til at spørge sig selv om de ikke kunne få lyst til at bruge noget af deres frustration, over at have fået en rigtig træls kronisk sygdom, på at hjælpe andre, på den måde får man det faktisk lidt bedre selv – tror du mig ikke så prøv det!!

Bestyrelsen

Julie Sjølin Kiil
Sekretær
julie@endo.dk

Læs mere om Julie Sjølin Kiil

Jeg har været medlem af Endometriose Foreningen siden 2010, hvor jeg hurtigt blev aktiv i bestyrelsen, og i oktober samme år blev jeg officielt valgt ind i Bestyrelsen.

Jeg fik konstateret sygdommen i 2009 og stod med en masse spørgsmål, som jeg ikke vidste, hvor jeg kunne få besvaret. Heldigvis fandt jeg frem til
Endometriose Foreningen og fandt ud af, at jeg ikke var alene med mine udfordringer.

Jeg valgte at blive frivillig i foreningen, da jeg føler, at jeg har overskuddet til at hjælpe andre og gerne vil gøre mit til at gøre livet lettere for kvinder og piger med endometriose. Det er lærerigt og spændende arbejde, og jeg er glad for at kunne yde en indsats.

Jeg er uddannet cand.mag. i engelsk fra Københavns Universitet. Jeg er hjemmegående og bor i Virum med min mand og tre børn.

Bestyrelsen

Anne-Mette Rerup
Kasserer
annemette@endo.dk
Telefon: 21661023

Læs mere om Anne-Mette Rerup

Jeg har siddet i bestyrelsen siden 2008, men fik inden da mulighed for, at snuse til bestyrelsesarbejdet som hjælper på div. ad hoc opgaver.

Jeg er bosiddende i Billund på foreningens adresse. Efter i mange år at være beskæftiget med regnskab og administration, blev jeg visiteret til flexjob. I dag er jeg førtidspensionist som følge af min sygdom. Bor alene med min hund og er formand i min andelsboligforening.

Jeg har haft endometriose siden starten af 90’erne, hvor mit sygdomsforløb efterfølgende har været langvarigt og kompleks. Det er vigtigt for mig at have fokus på at livet ikke stopper fordi man mister erhvervsevnen i en ung alder, men at der i stedet fokuseres på andre kvaliteter i livet.
Motion og et positivt livssyn er mit nye job, mens det frivillige arbejde giver mig relationer og glæden ved at hjælpe andre overskygger ofte trætheden og smerterne. Det kan anbefales også selvom man kun har begrænsede ressourcer.
Skriver du til på administrations mailen eller ringer på mobil nr. 21 66 10 23 er det mig som sidder i den anden ende.
Jeg hjælper til med de administrative opgaver og som kasser er jeg ofte også med på diverse møder. Skulle energien række til mere, hjælper jeg på ad hoc opgaver.

Bestyrelsen

Jette Dideriksen

Bestyrelsesmedlem / Telefonkoordinator

jette@endo.dk

Læs mere om Jette Dideriksen

Jeg trådte ind i bestyrelsen i forbindelse med årsmødet 2009.

Jeg har siden 1982 været ansat i søværnet. Der har jeg taget en kokkeuddannelse, en mellemlederuddannelse og kontoruddannelse.
Jeg har sejlet som kok med søværnets skibe i Nordatlanten en del år (fiskeriinspektion ved Grønland og Færøerne).
P.g.a. en rygskade i 90’erne arbejder jeg nu med bl.a. analyser og planlægning i Søværnets Operative Kommando.

I forbindelse med en operation af muskelknuder i livmoderen i 2000 fik jeg konstateret endometriose – og pludselig var der mange ting, der faldt på plads – bl.a. hvorfor jeg aldrig var blevet gravid, selvom min cyklus efter lægens mening var som den skulle være.

Jeg var skuffet over den manglende viden fra lægernes side og meldte mig straks ind i Endometriose Foreningen i år 2000. Jeg valgte at træde ind i bestyrelsen, fordi det er så vigtigt at hjælpe andre og især på frivillig basis.

Det at leve både med en rygskade og et “mærkeligt” underliv i en verden af fremadstræbende mennesker, kræver rigtigt meget psyke, men det at kunne hjælpe andre giver mig styrke. Det at vide, at andre også kan have det slemt og have brug for hjælp, og sætter pris på det, løfter mig til at gøre endnu mere.

Jeg er koordinator på infolinien, og det er spændende med de mange forskelligartede opkald man får, for det giver mig en indsigt i de mange forskellige måder sygdommen opfattes på, både af lægestanden, sygehuse, arbejdspladser, kommuner osv osv.

Jeg synes det er rigtigt spændende at lave nyhedsbreve – det at skulle formidle viden og nyheder på en appetitlig måde er en opgave, der kræver mod og sympati, da man hele tiden skal tænke på, hvordan andre opfatter lige netop den overskrift eller det billede man vælger.

“At være frivillig er en glæde, og især når man kan se, at det både glæder og gavner andre”.

Bestyrelsen

Bettina Ekfeldt Christensen

Bestyrelsesmedlem / IT-nørd

bettina@endo.dk

Læs mere om Bettina Ekfeldt Christensen

Jeg trådte ind i bestyrelsen februar 2009, her har jeg arbejdet med mange forskellige opgaver.

Jeg arbejder bla. med opdatering af hjemmesiden og administration af foreningens sociale medier. Som facebookadministrator deltager jeg i gruppen og sikrer, at der er en god tone og aktivitet.

Til daglig bog jeg i Aalborg med min mand og vores søn på 10 år, her arbejder jeg som kontorassistent i en softwareudviklingsvirksomhed.

Jeg fik diagnosen juli 2007 efter 14 års kamp med smerter og misforståelser, men efter en vellykket operation februar 2009 var jeg klar til at hjælpe piger med endometriose. Jeg arbejder frivilligt for at andre ikke skal gennemgå det samme som jeg.

Bestyrelsesarbejdet giver mig overskud og styrke til at håndtere min sygdom, jeg har lært at acceptere sygdommen og hvordan jeg skal håndtere den i dagligdagen.

Jeg arbejder dagligt for foreningen i min fritid, nogle dage mere end andre.

Når jeg har vejledt eller hjulpet én giver det et fantastisk kick som giver lyst til mere.
Jeg er endnu ikke færdig med Endometriose Foreningen, jeg har mere at give.

Bestyrelsen

Axel Forman

Bestyrelsesmedlem

administration@endo.dk

Læs mere om Axel Forman

Axel er professor og overlæge på Skejby Sygehus, og er leder af den ene af de to landsdelsfunktioner for endometriose i Danmark. Axel har interesseret sig for endometriose siden midten af 90´erne, og var en af de første læger i Danmark, som aktivt involverede sig i at støtte foreningens arbejde.
Jeg repræsenterer foreningen blandt gynækologer og i DSOG, og blev medlem af bestyrelsen i oktober 2003.

Axel er ikke i stand til at besvare individuelle spørgsmål hverken via e-mail eller post

Bestyrelsen

Louise Bjerre Jensen

Næstformand

louise@endo.dk

Læs mere om Louise Bjerre Jensen

Jeg har været medlem af bestyrelsen siden 2014.

Jeg har haft endometriose siden, i hvert fald 1999 men fik det først konstateret i 2007.
Jeg har været igennem de fleste medicinske behandlinger og blev opereret i 2014. Det gik fint indtil min tarm desværre sprang op og jeg fik derfor en midlertidig stomi. Jeg gjorde meget ud af at leve et normalt liv med stomi og undersøge en masse omkring emnet. Derfor har jeg nu en rigtig meget viden omkring stomi og endometriose som jeg bruger meget til at hjælpe andre i samme eller lignende situation.
I mit arbejdsliv er jeg ansat i Jobindex som teamleder, salgstræner og coach

Jeg er et meget målrettet menneske og har altid mine mål for øje. For mig er mit vigtigste mål, aldrig at lade mig slå ud af sygdom. Jeg har oplevet at det der giver mig energi og hjælper mig igennem de dårlige dage er at se mine mål for mig og planlægge hvordan jeg vil nå dem. Om det så bare har været at komme ud af sengen.
Jeg har arbejdet meget med NLP og er uddannet NLP Master coach. Det har givet mig et godt redskab til at tale med mennesker på den mest hensigtsmæssige måde og hjælpe dem med at opnå en hensigtsmæssig tilstand.

Jeg meldte mig ind i bestyrelsen da jeg ønsker at der skal ske nogle seriøse forandringer i forhold til endometriose og ikke mener det kommer af sig selv. Jeg brænder for min sag og ønsker at hjælpe andre med samme problemer som mig selv!

Bestyrelsen

Katrine Larsen

Bestyrelsesmedlem

Katrine@endo.dk

Læs mere om Katrine Larsen

Jeg har været medlem af Endometriose Foreningen siden 2012 og er blevet en del af bestyrelsen i 2016.

Jeg er bosiddende i Roskilde, her bor jeg sammen med mine 3 hunde. Jeg arbejder til daglig med offentlig administration, min fritid bruger jeg bla. på at løbe, hvilket hjælper mig med at holde endometriosen nede.

Jeg fik diagnosen endometriose i sommeren 2012, efter mange års kamp og utallige indlæggelser pga. smerter.

Jeg har valgt at blive bestyrelsesmedlem for at udbrede kendskabet til endometriose, da jeg føler, at jeg har overskuddet til at gøre en forskel og hjælpe andre, endometriose skal ikke være et tabu.

Bestyrelsen

Gitte Holstein

Bestyrelsesmedlem / Frivilligkoordinator

ghl@endo.dk

Læs mere om Gitte Holstein

Jeg har været medlem af bestyrelsen siden oktober 2016 og har været medlem af foreningen siden foråret 2015. Som mange andre har jeg også oplevet at det var både en lettelse men også en meget skræmmende oplevelse at blive diagnosticeret med en kronisk sygdom. Jeg blev også meget chokeret over at en så udbredt sygdom ikke er mere kendt i samfundet, hvorfor havde jeg ikke hørt om det her noget før? Kort sagt kunne jeg simpelthen ikke lade være med at engagere mig i foreningen, for det her skulle der bare gøres noget ved. Derfor er et af mine hovedmål i mit frivillige arbejde også at skabe mere kendskab til og åbenhed omkring sygdommen.

Det giver mig et kick og en motivation i min dagligdag at engagere mig frivilligt i foreningen. Det gør mig glad at se at mit arbejde nytter og at vi kan hjælpe jer medlemmer og andre kvinder og piger med endometriose. I mit daglige arbejde i foreningen har jeg ansvar for fundraising. Jeg har et overordnet overblik over hvilke fonde foreningen kan søge, og skriver også ofte ansøgningerne. Jeg har repræsenteret foreningen ved Folkemøde, Ladywalk og Roskilde Dyrskue, jeg hjælper med at finde sponsorgaver og skriver forskellige tekster for foreningen.
Jeg har en kandidatgrad i statskundskab, der giver mig en stor viden om det politiske system og samfundet mere generelt. Eksempelvis hvordan vi som forening kan påvirke beslutningstagere, hvilke andre foreninger vi eventuelt kunne samarbejde med eller hvor vi kan søge økonomisk støtte. Derfor er jeg også knyttet til den gruppe af bestyrelsen der varetager den politiske kontakt. Jeg brugte også foreningen i mit afsluttende speciale hvor jeg udviklede en strategi for hvordan foreningen kan øge antallet af frivillige, samt fastholde flere af dem. De frivillige er for mig at se essentielle for at foreningen kan køre rundt, men også for at foreningen i fremtiden kan vokse sig større og stærkere. Så vi i fremtiden stadig kan bistå medlemmerne med råd og vejledning, men forhåbentligt også få udbredt kendskabet til sygdommen så diagnosticeringen sker hurtigere og sygdommens tabu kan mindskes.

Bestyrelsen

Linda Tosti

Bestyrelsesmedlem

Linda@endo.dk

Læs mere om Linda Tosti

Mit navn er Linda Tosti. Jeg er 41 år gammel, gift med Jan og sammen har vi 3 børn.
Jeg har haft Endometriose siden jeg blev kønsmoden og altid lidt af forfærdelige smerter omkring menstruation og også imellem. Det tog rigtig mange år, virkelig mange lægebesøg og endnu flere smertestillende piller, før jeg endelig fik en diagnose og kom i hænderne på de rigtige Endo-specialister.
Siden er det blevet til 4 store operationer, herunder hysterektomi og fjernelse af noget tarm (med midlertidig stomi til følge). Og alligevel er jeg én af de heldige, for jeg har fået 3 fantastiske børn.
Jeg har, fra før min 1. operation, brugt Endometrioseforeningen til støtte, viden og fællesskab. Det har betydet rigtig meget for mig at have andre Endo-pigers erfaringer og støtte igennem usikre tider med store beslutninger.
Igennem årene har jeg oparbejdet en masse viden og nu vil jeg gerne give noget igen. Derfor har jeg valgt at opstille til bestyrelsen i Endometriose Foreningen. Jeg arbejder til daglig med markedsføring, branding og PR og er sikker på, at jeg kan tilføre foreningen en masse erfaring, faglige kompetencer og ikke mindst positiv energi.